perjantai 8. kesäkuuta 2012

Raparperin huumaa...



Vietimme eilen vapaapäivää lasten kanssa. 
Aurinkokin paistoi illasta jo melko kivasti.
Lapset poimivat metsästä kukkia, 
minunkin piti katsastamassa josko koiranputket jo kukkivat. 
 Hyvin kukki ja loput aukeaa maljakossa.

Raparperin huumassa tein iltapalaa eilen.
Keitin 2l rapaperimehua ja tein raparparipaistosta.
Ruusuinen liina pöytään teevesi kiehumaan 
ja kupposet esille.
Odotimme isiä iltapalalle. Eipä tullutkaan. 
Jatkoi töitään aamuun saakka.
Noh, parin viikon päästähän tässä päästään lomalle!




Sain kuitenkin työkaverini myöhäisille 
iltakahveille seurakseni. 

Mutta asiaan...
 helppoja ohjeita, olkaas hyvä :) 



RAPARPERIPAISTOS

500g raparperia pieninä paloina
1,5dl fariinisokeria/ruokosokeria
 voidellun vuoan pohjalle.
*
100g margariinia/voita
2dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
2tl kanelia/kardemummaa

Nypi margariini ja kuivat aineet keskenään 
ja ripottele ne raparperi-sokerisekoituksen päälle.

Uunissa 200 astetta ja n.30min.





RAPARPERIMEHU

Kiehuta hyvin pestyjä raparperin varsia
niin kauan että ovat pehmenneet ihan kokonaan.
Sihtaa mehu ja raparperit erilleen. 
Sokeroi mehu ja anna jäähtyä.
Nauti kylmänä!


Sateisten iltojen tai muuten vain makuelämykseksi 
vinkkinä Pirkan Karamelli-kermatee.
Voi olla vanhakin juttu, minä tutustuin ihan vastikään!




Leppoisaa loppuviikkoa!
-A





3 kommenttia:

  1. Tota mehua taidan kokeilla ensi viikolla ja raparperipaistosta tehtiin juuri tällä viikolla, raparperit on niin nam!

    VastaaPoista
  2. säilyykö mehu kauan jääkaapissa?

    VastaaPoista
  3. Heippa! Raparperi on kyllä hyvää! ihanan kirpakkaa! joko kerkesette mehut keittää?! Tuolla mun ohjeella tuli ns. tuoremehua ja meillä se meni parempiin suihin jo seuravan puolella viimeinenkin tippa. Jaa-a en mehun säilyvyydestä muutenkaan tiiä. Niin kauan kuin hyvälle maistuu! :) kesäiset terveiset molemmille! :)

    VastaaPoista