sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Makean ystävälle


Kinder-Piirakka 


6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa


Sekoita sokeri, jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään.
 Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.



PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.



Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vanilliinisokeria
2 keltuaista


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vanilliinisokeri ja keltuaiset yksitellen. Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.


Kuorrutus:
200 g (tai hieman enemmän) Fazerin sinistä suklaata sulatettuna.
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.



VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä.

Koristelu:
Valkoista suklaata

Ohje  kopioitu täältä. Sivustolla myös paljon muitakin herkkuja!

***

Paras piirakka ikinä. Herkullista päivän jatkoa! :)

3 kommenttia:

  1. Tätä on ihan pakko kokeilla! Ensi viikonloppuna tulee ystäviä kylään ja tätä löytyy meiltä silloin kahvipöydästä! Kiitos (jo etukäteen, tää ei voi olla huono ohje :P ) !

    VastaaPoista
  2. Pakko kokeilla. Kiitos vinkistä, näyttääkin superherkulliselta :).

    VastaaPoista
  3. Piirakka tuli kokeiltua: http://meillatanaan.blogspot.fi/ :) Kyllä maistui!

    VastaaPoista